„Az emberi hülyeség ellen nem lehet törvényeket hozni”

Ingerülten reagált Warren Entsch, az észak-ausztráliai régió parlamenti képviselője arra a hírre, hogy eltűnt egy 46 éves nő, aki valószínűleg krokodiltámadás áldozata lett.

Egy barátjával indult úszni a nő a Daintree nemzeti parkban, a kihalt Thornton Beachen a derékig érő vízben vasárnap éjjel, amikor megtámadta egy krokodil – írja a CNN

North Queensland régió parlamenti képviselője, Warren Entsch szerint a nő felelős a történtekért, nem a krokodil. „Az emberi hülyeség ellen nem lehet törvényt hozni” – fakadt ki hétfőn rámutatva, hogy a Thornton Beach közvetlenül egy olyan patak mellett fekszik, ahova rendszeresen krokodilnézésre viszik a turistákat. 

Rex, a Sydney-i akvárium öt méter hosszú, 700 kilogrammos sósvízi krokodilja
Rex, a sydney-i akvárium öt méter hosszú, 700 kilogrammos bordás krokodilja
Tim Wimborne / Reuters

„Ez tragédia, de elkerülhető lett volna. Csak kompon megközelíthető a hely, a vérszomjas krokodilokra pedig táblák figyelmeztetnek” – tette hozzá. „Ha éjjel 10-kor megy valaki úszni, akkor fel fogják falni.”

A baleset után azonnal értesítették a mentőket, azonban egyelőre nem sikerült megtalálni az áldozatot, tájékoztatott a mentőszolgálat munkatársa, Neil Nobel. „Tegnap este riasztottak minket a Thornton Beachre, ahol egy nő és a barátnője besétáltak a vízbe. Egyiküket megtámadta egy krokodil, és a feltételezések szerint az óceánba hurcolta. Egész éjjel nagy erőkkel folyt a keresés, de egyelőre nem találtunk semmit.”

A rendőrség szerint az áldozat barátnője megpróbálta kirángatni a nőt, azonban a krokodil túl erősnek bizonyult. A barátnőt sokkos állapotban szállították kórházba.

2005 és 2015 között 15 ember vesztette életét krokodiltámadásban. Valamennyi esetben bordás krokodilok gyilkoltak a CrocBITE, a Charles Darwin Egyetem krokodiltámadásokkal foglalkozó adatbázisa szerint.

Az utolsó végzetes krokodiltámadás 2009-ben volt Daintree térségében. Akkor egy hüllő egy ötéves kisfiút ragadott el, aki a folyóparton játszott a bátyjával és a kutyájukkal.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.