Az élő bejelentkezés előtt másodpercekkel rabolták ki a riportert

Vuyo Mvoko dél-afrikai riporter és stábja kedd éjjel Edgar Lungu zambiai elnök Johannesburgba érkezéséről tudósított volna, amikor két fegyveres férfi kirabolta őket.

Vuyo Mvoko, ország közszolgálati tévéjének riportere és stábja a Milpark kórház előtt forgatott,  mert ott betegeskedik Zambia elnöke, Edgar Lungu, aki vizsgálatokra érkezett a héten a Dél-afrikai Köztársaságba.

Mielőtt a stúdió kapcsolhatta volna, két férfi tűnt fel az újságíró mögött. Fegyvert fogtak a riporterre és munkatársaira, és mindenkitől elvették a mobiltelefont, majd elmenekültek a helyszínről - írja a Huffington Post.

„Kiraboltak” - mondta  Myoko a mikrofonjában másodpercekkel a történtek után. Később a riporterből riportalany lett, az SABC tévécsatornának számolt be róla, hogy a mobilokon kívül a rablók egy laptopot is magukkal vittek, ám a kamerát és a mikrofont ott hagyták. Azonnal értesítették a rendőrséget, arról, hogy őrizetbe vettek-e valakit, egyelőre nincs információ. A hatóságok dolgát valamelyest megkönnyíti, hogy a rablásról készült felvételen jól látható a rablók arca.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.