Az egész lakótelep imádja a mohalepte autót, az útépítők sem mernek hozzányúlni

Évek óta áll az egyik XI. kerületi lakótelep parkolójában egy legalább 35 éves Wartburg, az autó alatt már vastag moharéteg képződött, a kóbormacskák is szívesen húzzák meg magukat alatta. A kocsihoz senki sem nyúl, sőt, a lakótelepen élők kifejezetten szeretik. Olyannyira hozzátartozik az utcaképhez, hogy az útépítők is inkább kikerülték, mintsem elvontattatták volna.

„Már legalább ötvenszer lefényképeztem én is, a mögötte álló panelházzal együtt - lelkendezik egy idősebb úr, amikor látja, hogy a Wartburgot fényképezem - volt, hogy az első ablak peremén összegyűlt falevelek közül kinőtt egy kis virág." Hogy mióta áll egy helyben, senki nem tudja megmondani, a legjobb kifejezés rá az, hogy emberemlékezet óta.

Kovács Klára / Népszabadság

A lakótelep a 70-es években épült, a házak körülbelül egyidősek az autóval. "Ugye  nem azért állnak körülötte, mert el akarják szállíttatni?" - lép oda hozzánk egy hölgy. Mint kiderül, nem az övé a kocsi, csak szerinte már annyira hozzánőtt a parkolóhoz - szó szerint - hogy fájó lenne a hiánya.

Kovács Klára / Népszabadság

Néhány napja építkezés kezdődött a parkolóban, kábelt fektetett egy cég. De a kocsihoz ők sem nyúltak, inkább kikerülték és vigyáztak arra, hogy ne sérüljön meg. Az aszfaltdarabok távol a járműtől hevernek, és látszik, hogy a veterán korú, de használaton kívüli autó alatt óvatosan ástak.  

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.