Szépséges anyukák vonultak a kifutón

Az idei tavaszi divathetek több rendhagyó bemutatóval is megörvendeztették a trendek szerelmeseit. New Yorkban kifutón vonult egy Down-kóros színésznő, és a mozgássérülteknek is szenteltek egy show-t, vasárnap Milánóban pedig az anyukáké volt a főszerep.

A Dolce & Gabbana őszi-téli kollekciója az anyákat ünnepli
A Dolce & Gabbana őszi-téli kollekciója az anyákat ünnepli
Alessandro Bianchi / Reuters

Milánóban már március 1-én megünnepelték az anyák napját. Legalábbis a divathéten. Domenico Dolce és Stefano Gabbana modell anyukákat, várandós szépségeket és kisgyerekeket állított a kifutóra. A Dolce & Gabbana divatház 2015/16-os őszi-téli kollekcióját 11 modell anyuka mutatta be gyermekeikkel együtt. Az olasz topmodell Bianca Balti pedig babapocakkal lépett a kifutóra.

„Ő az, aki mindig rendelkezésre áll. Ő az a személy, akit mindig fel lehet hívni" – mondta a show után saját édesanyjáról Stefano Dolce. A csipkés és rózsamintás kollekció felnőtt és gyermek darabjain olyan feliratok álltak, mint „ti amo mama" (szeretlek, mama), illetve családi fotók és gyermekrajzok is megjelennek a ruhákon. Utóbbiakat a tervezőpáros unokaöccsei és unokahúgai rajzoltak.

A divatház az apákról sem feledkezett meg, hisz ők voltak a sztárjai a januári férfidivat-bemutatónak Milánóban. A modellek családi fotók nyomatait viselték a pulóvereiken. A tervezők azt az üzenetet szerették volna közvetíteni, hogy a gyermekek boldogságához anyára és apára is szükség van – írja a Stylebook német divatportál.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.