Az alvó sofőr miatt haltak meg a diákok

A nyomozás elsődleges adatai szerint a sofőr elaludhatott a volánnál, emiatt következhetett be az a súlyos buszbaleset vasárnap hajnalban az északkelet-spanyolországi Tarragona közelében, amelyben 13 külföldi egyetemista vesztette életét, és 44-en megsérültek, köztük egy magyar diák is könnyebben - közölte a spanyol sajtó hétfőn.
„Sajnálom, elaludtam" - a La Razón című napilap szerint ezt ismételgette a buszvezető a baleset helyszínére kiérkező mentősöknek. Az El País című napilapnak nyilatkozó, a buszon utazó 23 éves holland diák úgy emlékszik, hogy a jármű az ütközés előtt már nem egyenesen, hanem cikkcakkban haladt. Mivel a baleset kora reggel történt, a fiatalok többsége aludt az utazás alatt.

Jordi Jané katalán belügyi illetékes az Antenna3 televíziós csatorna reggeli műsorában elmondta: 6 ország diákjai vesztették életüket: 7 olasz, 2 német, 1 román, 1 osztrák, 1 francia és 1 üzbegisztáni diáklány. A legfiatalabb áldozat 19 éves, a legidősebb 25. Azonosításuk még nem zárult le - tette hozzá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.