Az alpári humor győzött az olcsó bölcselkedés fölött

Úgy tűnik, Tibi atya győzedelmeskedett abban a Facebook-háborúban, amely a piás poéngyáros és a magyar önsegítő irodalom sokat cikizett királynője, Oravecz Nóra között zajlott le a hétvégén.

Hétfő reggelre elérhetetlenné vált Oravecz Nóra rajongói oldala a Facebookon. Hogy ezt maga az oldal tulajdonosa kérte-e, vagy a közösségi oldal üzemeltetői tiltották-e le önhatalmúlag a fiókot, nem tudni.

Az ügy előzménye, hogy a Tibi atya nevű „brand” pénteken azt állította, hogy közös kiadójuk, a Libri, Oravecz kérésére szedte le a polcokról az alkoholista fiktív pap Minden napra egy feles című könyvét, mert az írónő szerint gyalázzák őt benne.

Ezt a kiadó és Oravecz is tagadja, de a két Facebook-sztár rajongói attól még egymásnak estek, és kemény hangvételű szidalom- és oldalfeljelentő hadjáratot indítottak. Vihar egy kanál vízben, mondhatnánk, azonban itt milliós üzletekről van szó. Mind a Tibi atya neve mögött álló csapat, mind Oravecz az interneten alapozta meg bizniszét és mind a ketten a közösségi média véleményformálóinak számítanak. Tibi atyának például 1,1 milliónál is több követője van már.

Tibi atya győzelemre áll

A Facebook egyébként mindig azt mondja, nem tiltanak automatikusan csak azért, mert egy oldalt sokan feljelentettek, hanem minden esetben valós személy vizsgálja meg, hogy a tartalom sérti-e a házirendet. Ennek fényében valószínűbbnek tűnik az a verzió, hogy az Oravecz Nóra oldalát kezelő adminnak lett elege a szidalomáradat kitakarításából és elérhetetlenné tette az oldalt addig, amíg a vihar elül. Addig is lehet takarítani.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.