Az állatorvos is elsírta magát attól, amit a kutyákkal műveltek

Horrorisztikus állapotok uralkodtak azokon az illegális kutyaszaporító telepeken, melyeket összehangolt akció keretében számoltak fel a hatóságok két Kecskemét környéki tanyán. Az állatok olyan rossz bőrben voltak, hogy még a hatósági állatorvos is elsírta magát.

Facebook/Lakos György
A hatóságok és az állatvédők összesen 64, sanyarú körülmények közt tartott kutyát koboztak el és szállítottak méltóbb környezetbe arról a két Kecskemét környéki tanyáról, melyek tulajdonosa illegális szaporító telepet üzemeltetett.

A kutyák lefoglalását hosszú hivatalos procedúra előzte meg, ennek végeredményeként Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, Lajosmizse Önkormányzata, a Járási és Megyei NÉBIH, két városi rendőrkapitányság állatvédő szervezetekkel együttműködve számolta fel egy eljárás alá vont személy két tanyán illegálisan fenntartott szaporító telepeit – írja az Állatportál.

A láncon és romos építményekben tartott ebek iszonyatos mocsokban, sárban, hidegben és forróságban éltek rendszeres ellátás nélkül. Az állatvédők etették, itatták őket, az utolsó időkben az eljárás alatt, alkalmasint 80-100 liter vizet kiosztva a szomjas állatoknak. Elmondásuk szerint minden edény mocskos volt, mindegyiket ki kellett tisztítani, a kutyák borzalmasan éhesek voltak minden alkalommal. A legszörnyűbb az volt, mikor észrevették, hogy a szerencsétlen állatok elhullott társuk testét megdézsmálták, és kannibál módjára kiették a belső részeit!

Facebook/Lakos György

A beszámoló szerint az állatoknak nem volt valódi menedéke sem. Télen-nyáron dobozokba, kibelezett hűtőszekrényekbe tudtak csak elbújni. A kutyák (kölykök is) láncra verve vagy ketrecbe zárva sínylődtek. A tanyákon nem volt rendes kerítés, és mindenütt halmokban állt a szemét.

Lakos György (csak erős idegzetű olvasóink kattintsanak!) az Országos Katasztrófavédelmi Állatmentő Szolgálat vezetője azt nyilatkozta, hogy az ebek a magát gazdának nevező férfitól hetente egy-két alkalommal tollas, döglött csirkéket kaptak enni, magyarán éheztek.

Az eljárás végére a 65 kutyából néhány egyed chipet kapott, oltásuk szinte teljesen hiányzott, sebeik semmilyen ellátást nem kaptak, a lánc és a szoros nyakörv szinte mindegyiknek rengeteg sebet okozott. Volt olyan kutya, akinek a hátából egy hatalmas darabon le volt marva a bőr, és hiányzott a farka.

Facebook/Lakos György

Az eljárás alá vont férfi egyébként semelyik eljárás során sem jelent meg a helyszínen, semmilyen kötelezésnek nem tett eleget, semmit nem változtatott – a kiszabott büntetések ellenére sem – a kutyák helyzetén.

A férfi egyébként felháborodott a történteken. Azt nyilatkozta a sajtónak, hogy ő kutyakiképző, az állatok jó körülmények közt voltak, és szerinte ellopták azokat. A jó körülményekről szóló állításának azonban ellentmond, hogy saját elmondása szerint is a kutyák közül csak néhánynak volt oltása.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.