Autóúton landolt egy Magyarországra tartó kisrepülő

Kényszerleszállást hajtott végre vasárnap este egy zsúfolt csehországi autóúton egy Magyarországra tartó kisgép, fedélzetén két francia pilótával, de senkinek sem esett baja - közölte a dél-morvaországi rendőrség szóvivője.

Petra Vedrova szerint a kétüléses, egymotoros sportrepülőgépnek üzemanyag-ellátási gondjai támadtak. Jobb szárnya alatti tartályban 100 liter kerozin volt, de az üzemanyag nem jutott el a hajtóműig.

A francia pilóta erről tájékoztatta a repülésirányítókat, akik értesítették a rendőrséget. A pilóta úgy döntött, hogy leteszi a gépet a zsúfolt Brno-Svitavy autóúton, Brno peremvárosánál. A rendőrségnek már nem volt ideje arra, hogy megszervezze a mentést, és lezárja az utat. Szerencsére, éppen arra haladt gépkocsival egy pilóta, aki autójával feltartóztatta a forgalmat, hogy a gép biztonságosan tudjon landolni. A francia pilóták két autó között tették le a gépet anélkül, hogy bárkinek is baja esett volna.

Kényszerleszálláskor gép egyik szárnya oszlopnak ütközött és eltörött. A kárfelmérés folyamatban van, az utat lezárták. A rendőrség cseh légügyi szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.