Autósüldözés: csak a lövések állították meg a négy fiatal nőt Nagyszombaton

Húsz kilométeren át üldözték a rendőrök a Fiat Bravát, amelynek sofőrjéről csak az elfogáskor derült ki, hogy egy 21 éves nő. A rendőrség összesen 32 lövést adott le, mire őt és három tizenéves társát sikerült elfogniuk.

A rendőröknek kedd éjjel egy óra körül tűnt fel egy gyanúsan közlekedő autó Nagyszombaton, amit követtek is, majd megpróbáltak megállítani. A sofőr eleinte lassított, majd amikor a rendőr az autó elé állt, beletaposott a gázba és elhajtott - írja a Parameter.sk.

A rendőrök rálőttek a kocsira, amelynek hátsó ütközőjét találták el, de ez sem állította meg. A Fiat Bucsány (Bučany) felé hajtott el, nyomában a Martina Kredatusová rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint időközben erősítést is hívó rendőrökkel.

A sofőrt nem állították meg a Karkóc (Trakovice) községben leadott figyelmeztető lövések sem, bár az egyik eltalálta a hátsó gumiabroncsot. Vágmedence (Madunice) községbe hajtott és a helyi szövetkezet területén megállt. Az autójukból kiszálló két rendőrt ismét megpróbálta elütni, végül az ámokfutót az autó abroncsainak kilövésével sikerült megállítani.

Az csak az őrizetbe vételkor derült ki, hogy az autó valamennyi utasa és a sofőr is nő. A rendőrök ugyanis a rövid, kakastaréjszerű frizurája miatt végig azt hitték, hogy férfival van dolguk.

Az autósüldözésben leadott 19 figyelmeztető és 13, az autót célzó lövés következtében ketten sérültek meg. A sofőrt, a 21 éves Michaelát két golyó találta el a mellkasán és a fülén, az anyósülésen mellette utazó 16 éves Ninát pedig a vállán. A másik két utasnak, egy 19 és egy 17 éves nőnek nem esett baja.

A nők feltehetőleg azért menekültek, mert a Fiat rendszáma egy másik gépkocsihoz tartozott, illetve a kocsiban kábítószer nyomaira bukkantak a rendőrök.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.