Nagyon büszkék voltak magukra, miután agyonlőtték a krokodilt

Brutálisan végzett a víztározóban élő állattal két rendőrtiszt, akik a krokodil megölését videóra is vették.

A nyugat-mexikói Sinaloa szövetségi államban található Ahome város víztisztító telepére befészkelte magát egy krokodil. Senkit sem bántott, ám a helyiek aggódtak miatta. Noha nem született döntés arról, hogy végezni kellene az állattal, egy rendőrtiszt mégis golyózáport zúdított a Mexikóban veszélyeztetett fajok közé tartozó hegyesorrú krokodilra.

Az állat megölését videóra vették és feltöltötték a YouTube-ra. A felvételen látható, ahogy a lövéseket üdvrivalgás kíséri, néhány Polgári Védelem feliratú egyenruhát  viselő személy tapsol és ujjong örömében, majd szólnak, hogy a hüllő még mindig él. Ekkor egy másik rendőri egyenruhát viselő férfi lép a partra és pisztolyával megöli a krokodilt.

Az egyik rendőrtisztet felfüggesztették, de mind a kettőjük ellen vizsgálat indult. Ha bűnösnek találják őket, kilenc év börtönbüntetést is kaphatnak – írja a BBC.

Arturo Duarte Garcia, Ahome polgármestere szerint a rendőrök által alkalmazott felesleges erőszak eltúlzott és ez esetben kifejezetten sajnálatos. Mint mondta, az állat veszélyt jelentett a lakosokra nézve, azonban alaposabb vizsgálat kellett volna, hogy megelőzze a kilövéséről szóló döntést. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.