Autókra pályázott a domonyvölgyi gyilkos

A 18 éves fiú összesen három bűncselekményt követett el az elmúlt napokban. Kiderült, elsősorban a kocsikra utazott, mivel azonban harmadik áldozata ellenállt, és nem akarta odaadni neki Opel Corsáját, S. Márk megölte.

S. Márkot az elmúlt napokban 1165 rendőr kereste Pest, Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Az összehangolt rendőri munka eredményeként a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 18 éves szakáldi fiút a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a Terrorelhárítási Központ kijelölt egységének közreműködésével tegnap délután Miskolcon kapták el.

A fiú szeptember 20-án lépett először akcióba. Akkor egy körforgalomban késsel megszúrt és könnyebben megsebesített egy 62 éves nőt, majd Opel Astráját elrabolva elhajtott. A kocsit a pest megyei nyomozók 2012. szeptember 26-án Szakáldon találtak meg - adta hírül a rendőrség.

A fiatalembert felbátorította a siker, így 24-én Gödöllőn ismét egy Astrát szemelt ki magának. Késsel a kezében arra akarta rávenni a női sofőrt, hogy induljon el Aszód felé, de a határozott ellenállástól megrémült, és végül kiszállt a kocsiból.

Autókra pályázott a domonyvölgyi gyilkos
domonyvölgy gyilkosság sajtótájékoztató

Alig egy órával később már a Szent István Egyetem közelében várt újabb áldozatára. Ismét egy nő által vezetett Opelt vett célba. Bepattant a 32 éves adminisztrátornő mellé, majd késével fenyegetőzve arra utasította, hogy induljon el Aszód felé. A nő valószínűleg nem akarta átadni a kocsit, ez okozhatta vesztét. A férfi megölte őt, majd kocsijával elhajtott. A rendőrség szeptember 24-én, az esti órákban találták meg a kocsit a 3-as számú főút mellett, Emőd térségében.

Mindent beismert

A gyanúsított kihallgatása során az előzőekben felsorolt mindhárom bűncselekmény elkövetését elismerte - jelentette be a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) vezetője pénteken Budapesten. Mihály István közölte azt is, hogy indoklás nélkül felmentette a gödöllői rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetőjét, valamint hozzátette: szolgálati kötelezettségszegés gyanújával feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, és fegyelmi vizsgálatot is indított.

A gyanúsított elfogásához nagy segítséget nyújtottak a Gödöllőn elhelyezett térfigyelő kamerák. A nyomozást segítette, hogy a férfi az elrabolt autót az egyik közösségi oldalon kezdte el hirdetni. Mihály István tájékoztatása szerint a büntetlen előéletű gyanúsítottat anyagi haszonszerzés vezette, és korábban semmilyen kapcsolata nem volt áldozataival. A szakiskolában tanuló férfi rendezett, nyugodt családi háttérrel rendelkezett.

A rendőri vezető nem tudta megerősíteni azt a sajtóhírt, amely szerint elképzelhető, hogy a domonyvölgyi támadó gyilkolt meg három hete egy férfit Budapesten.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.