Autókat loptak, majd klónoztak

Több mint fél évig tartó nyomozás eredményeként a szentesi rendőrök elkaptak egy tolvajbandát; a gyanúsítottak legalább tizenkét autót loptak el - tájékoztatta az MTI-t kedden a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A három szentesi lakos nagy értékű francia gyártmányú autókra specializálta magát, főként Citroen illetve Peugeot típusú autókat kötöttek el, elsősorban a főváros területéről, de jártak Kecskeméten, illetve Dunaújvárosban is - mondta Szenti Szabolcs.

A rendőrség hétfő hajnalban ütött rajta a csoporton, akik akkor éppen egy Dunaújvárosból eltulajdonított Peugeot elrejtésén tevékenykedtek. A civilben autószerelőként dolgozó banda a lopott autókat "klónozta", vagyis törött autók papírjait felhasználva, a járműveket összeépítve legalizálta. A bűncselekményekkel okozott kár az elsődleges adatok alapján meghaladja a 10 millió forintot. A gyanúsítottak egyébként azt vallották, hogy Csongrád megyében a lebukástól tartva egyáltalán nem követtek el bűncselekményeket.

A felderítés eredményeként az orgazda hálózatnál az ország több pontján került sor házkutatásra, melynek során eddig négy autót foglalt le a rendőrség.

A szentesi rendőrkapitányság mindhárom férfit őrizetbe vette és indítványozta az ügyészségnél előzetes letartóztatásukat - tette hozzá a hadnagy.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.