Autóját védve halt meg a Turay Ida Színház munkatársa

Csütörtök éjszaka próbálták meg ellopni Gödöllőn a 24 éves nő autóját, Az életével fizetett, amiért ellenállt. A gyanúsított egy ismert cigányzenész, délután Isaszegen fogták el a rendőrök. 

"Egy napsugárral kevesebb a Földön, egy csillaggal több lett az égen" – írta a Facebookon a színház igazgatója, Darvas Ilona, aki posztjában számolt be a csütörtöki tragédiáról.

Berze Zsófia kocsiját Gödöllőn a saját háza előtt próbálták ellopni csütörtökön este. A fiatal nő kiszállt az autóból, hogy kinyissa a kaput  – írja a hirpess.hu. A Hyundainak járt a motorja, ezt használta ki a támadó, aki bepattant a kocsiba. Amikor azonban el akart hajtani vele, az áldozat belekapaszkodott az autóba, hogy megállítsa.

A rabló rálépett a gázra, de nem tudott elmenekülni: a Hyundai a vízelvezető árokba borult. A nő a kocsi alá került és a helyszínen életét vesztette. A tolvaj pedig kimászott a kocsiból és elmenekült a helyszínről. A rendőrség délután egy isaszegi sörözőben fogta el a 35 éves Sz. Lajost, akit a tragédiával végződött rablással gyanúsítanak. A Blikk úgy tudja, hogy a férfi ismert cigányzenész, a 100 tagú cigányzenekarból kivált muzsikusok által alapított, Magyar Nemzeti Cigány Művészegyüttesnek a tagja volt. 

"Borzalmas volt, ami történt, egy 30 év körüli férfi volt, ahogy mi láttuk, a történtek után elsétált, majd néhány méter múlva futni kezdett. Szerintem nem idevalósi, legalábbis még sosem láttam a környéken" – mesélte a Blikknek az egyik tizenéves éves fiú, aki szemtanúja volt az esetnek. "Azonnal hívtuk a rendőrséget, de mire mi magunk odamentünk a lányhoz, már nem tudtunk mit csinálni, nem élt." 

"Harcolt, küzdött érte, mint mindig mindenért, de végül ez a kis törékeny lány maradt alul. Ez a szőke, csupa mosoly, örök pozitív, energikus, kedves lány nincs többé. A nézők hiába keresik majd a pénztárban, nem lesz ott, hogy segítsen, hogy az új előadásokról meséljen" – emlékezett Zsófira Darvas Ilona.

Berze Zsófia szerdán ünnepelte 24. születésnapját.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.