ATM-tolvajokat értek tetten Galgahévízen

A rendőrség szerint több, Pest megyében elkövetett ATM-lopással is gyanúsítható az a négyfős betörő banda, amelynek tagjait tetten érték Galgahévízen.

Lekapcsoltak a rendőrök egy négyfős betörő bandát, melynek tagjait több bankautomata kifosztásával gyanúsítják.

Kaptak egy fülest...

A Gödöllői Rendőrkapitányság és a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) közös sajtótájékoztatóján Szűcs Béla alezredes elismerte, hogy a gödöllői nyomozók néhány nappal korábban kaptak egy „fülest”, miszerint néhány bűnöző ATM-lopásra készül a körzetükben.

A tettenérés

A gödöllői rendőrök azonnal kapcsoaltba léptek az országszerte elkövetett mintegy kéttucat felderítettlen ATM-lopási ügyet vizsgáló Nemezti Nyomozó Irodával, s velük közösen állítottak csapdát a tolvajoknak Galgahévízen.

A rendőrök akkor csaptak le, amikor a banda két tagja már betörte a takarékszövetkezet üvegportálját, s éppen drótkötéllel akarták körbetekerni az automatát, hogy kitéphessék a talapzatból. A tettenéréskor a háromfős banda egyik tagjának sikerült elmenekülnie, a másik kettőt a helyszínen őrizetbe vették.

Autós üldözés és jancsiszögek

A szökésben lévő társuk után induló rendőröknek feltűnt egy autó, melynek sofőre jancsiszögeket szórt az útra. Két rendőrautó és három, az akció idején arra járó civil kocsi is defektet kapott. Dócs András, az NNI főosztályevzetője szerint azonban számítotttak rá, hogy a tolvajok valamilyen módon megpróbálják megakadályozni őket az üldözésükben. Egy másik ügyben (egy másik banda) a jancsiszöges módszert már sikerrel alkalmazta. A galgahévízi akcióban éppen ezért a rendőrök a takarékszövetkezettől távolabb felállítottak egy második ellenőrző pontot: a „jancsiszöges kocsit” az onnan indított járőrök kapcsolták le.

A negyedik tagot is elkapták

Szombaton a banda negyedik tagját is siekrült elfogni. Azt ma még nem lehet tudni, hogy hány automata ellopásával gyanúsítható a most elfogott bűnszervezet, amely – ha sikerrel járt volna – Galgahévízen mintegy hárommillió forintot zsákmányolt volna az ATM-ből.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.