BRFK: Átadták a francia diáklány holttestét

Kedden átadták a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai Ophélie Bretnacher koporsóját a francia nagykövetség rendőrattaséjának - közölte a BRFK sajtóügyeletese.

Sass Oszkár elmondta: a rendőrattasé kedden intézkedett a holttest Franciaországba szállításáról.
A sajtóügyeletes hangsúlyozta: a holttest elszállítása nem  érinti az emberrablás gyanújával folyó büntetőeljárás menetét, az  továbbra is folyamatban van.

Ophélie Bretnacher holttestére február 12-én hajósok találtak rá  a Duna XXI. kerületi szakaszán. A 22 éves lány az Erasmus program  keretében érkezett Magyarországra tavaly szeptemberben. Utoljára  december 4-én éjjel egy szórakozóhelyen látták, ahonnan hazaindult.  Kézitáskáját, benne személyazonossági irataival és mobiltelefonjával  a Lánchídon találták meg eltűnése éjszakáján. A térfigyelő kamerák  által rögzített utolsó olyan felvételek, amelyeken látható, éjjel  háromnegyed háromkor készültek a Roosevelt térnél.

A lány holttestének megtalálása után az elsődleges igazságügyi  orvos szakértői vélemény azt állapította meg, hogy Ophélie  Bretnacher halálát fulladás okozta, idegenkezűségre, bűncselekményre  utaló nyom nem merült fel.
A lány eltűnése miatt a rendőrség korábban közigazgatási  eljárást indított és januárban többször is azt közölték: nem  találtak bűncselekményre utaló nyomot. A lány apja és meghatalmazott  ügyvédjük büntetőfeljelentést tett a főügyészségen, ám ezt a  vádhatóság elutasította. A döntés ellen a szülők jogi képviselője  panasszal élt, ennek a Legfőbb Ügyészség helyt adott és elrendelte a  nyomozást emberrablás miatt. Azt azonban az ügyészség hangsúlyozta,  döntésük nem azt jelentette, hogy az emberrablás megvalósult volna,  hanem azt: teljes bizonyossággal nem állítható, hogy nem történt meg.

A nyomozással az ügyészség a BRFK-t bízta meg, amely jelenleg  folytatja a nyomozást az emberrablás miatt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.