Átadják a megújult Haller utcai piacot

Két helyi jelentőségű esemény is lesz Ferencváros életében a következő napokban, pénteken átadják a megújult Haller utcai piacot. Holnaptól pedig három ingyenes közterületi parkolóhelyet biztosít a IX. kerület az Országos Kardiológiai Intézet betegei számára.

Egykor Középső-Ferencváros összetéveszthetetlen hangulatú, sokak által kedvelt színfoltja volt a Haller piac, mely nem csupán piac, de közösségi tér is volt. Évekkel ezelőtti eltűnése épp ezért sokakban keltett hiányérzetet. A lakók régóta szerették volna újra visszakapni a „Hallert”. Ezt figyelembe véve állt az ügy mellé Bácskai János polgármester, hogy végre kulturált, rendezett körülmények között működjön a valaha jobb napokat látott piac, ahol elsősorban őstermelők kínálják portékáikat.

Mostanra beváltották az ígéretet: a Ferencvárosi Művelődési Központ területén modern formatervezésű, stabil fabútorokat, padokat és székeket helyeztek ki az ősfákkal körülvett kertbe és új járdákat raktak le. A felújítás befejező lépéseként pedig felújították a „Hallert”: pavilonokkal tették rendezetté a környék legkedveltebb piacát, a termelők és a vásárlók megelégedésére.

A piac hivatalos átadása péntek reggel lesz.

A mások eseménynek a közelmúltban történt sajnálatos büntetések adták az apropóját. Többeket is megbüntettek szabálytalan parkolás miatt a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet környékén. Köztük olyanokat is, akik gyermekeiket mentek meglátogatni, ám férőhely nem lévén, tiltott helyen voltak kénytelenek autójukkal megállni.

A probléma az önkormányzat előtt sem volt ismeretlen, ezért a IX. kerület úgy határozott, hogy három ingyenes közterületi parkolóhelyet biztosít a kórházi látogatók számára. Ugyanakkor mint azt lapunkkal tudatták, Ferencváros továbbra is védi értékeit, zöldfelületeit, ezért ahogy eddig is, úgy a jövőben is mindent megtesz annak érdekében, hogy megóvja természeti értékeit. Azokat tehát, akik szabálysértést követnek el, azaz zöldterületen parkolnak, továbbra is pénzbírsággal szankcionálja.

Az önkormányzat ugyanakkor „mélyen együtt érez a beteg gyerekek családjaival, akik nap, mint nap látogatják a kórházban gyógyuló gyermekeiket”. Így a közlemúltban történt néhány sajnálatos parkolási problémára gyors lépéssel reagált, s három parkolóhelyet biztosít a kardiológiai intézet betegei számára. A parkolóhelyeket Bácskai János polgármester csütörtökön adja át Ofner Péter főigazgatónak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.