Árvíz: huszonhat úton van teljes útzár

Ár- és belvíz miatt huszonhat úton van érvényben teljes útzár - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vasárnap délelőtt az MTI-vel.
A közútkezelőnek a szombat éjszakai, vasárnap reggeli órákban további útszakaszokat kellett lezárnia a nyugat-dunántúli megyékben. Az Útinform szolgálat legfrissebb összesítése szerint több mint hatvan kilométernyi útszakasz van lezárva Baranya, Győr-Moson-Sopron, Pest, Vas, Veszprém és Zala megyében - írták a közleményben.

Baranyában Alsómocsolád, Zalában Szijártóháza, Zalaszombatfa és Gáborjánháza nem közelíthető meg országos közúton, a Vas megyei

Szakonyfaluba pedig csak az ott lakókat engedik be a hatóságok.

A közútkezelő felhívta a figyelmet arra, hogy a korlátozások száma és mértéke folyamatosan változik, ezért utazás előtt érdemes tájékozódni az aktuális útviszonyokról a www.utinform.hu oldalon.

Továbbra is arra kérik az autósokat, hogy ha az ár- és belvízben érintett térségekben az utazás mellett döntenek, fokozott óvatossággal és körültekintéssel vezessenek, a figyelmeztető vagy korlátozó jelzéseket minden esetben vegyék komolyan, a lezárt szakaszokon pedig semmiképpen ne próbáljanak meg átkelni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.