Ártó zenék: Lady Gaga és Jamie Foxx az élen?

Lady Gaga és Jamie Foxx zenéje is szerepel azon dalok amerikai listáján, amelyek tartalma rossz hatással van az egészséges párkapcsolatokra.

A dalok által közvetített tartalmakat elemző listát a Bostoni Közegészségügyi Bizottsággal közreműködve tizennégy fiatal állította össze, a slágerlisták dalainak szövegét vizsgálva.

A párkapcsolatok szempontjából az idei év legkárosabb dalai között előkelő helyre rangsorolták a Grammy-díjra is jelölt Mario Break Up című számát, valamint Jamie Foxx Oscar-díjas színész-énekes és T-Pain hip-hop zenész közös dalát, a Blame It címűt. Hasonlóan egészségtelen üzeneteket hordoz a lista összeállítói szerint Lady Gaga Bad Romance és Pitbull Hotel Room Service című legújabb slágere.

Az egészséges párkapcsolatot mutatja be ezekkel szemben Ne-Yo pop és R&B énekes Miss Independent című száma, valamint a Black Eyed Peas rock- és hip-hop együttes Meet Me Halfway című dala.

A bizottság szerint programjuk célja az, hogy megtanítsák a tinédzsereknek, hogyan értékeljék a médiát, illetve hogy segítséget nyújtsanak a szülőknek abban, hogy beszélgetni tudjanak gyermekeikkel az egészséges

párkapcsolatokról. A zenét hallgató fiatal közönség egyszerű fogyasztóból "szakértővé" is válhat, aki képes elemezni és megkülönböztetni a dalokból érkező pozitív és negatív üzeneteket - hangoztatják a szakemberek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.