Ártatlannak vallja magát a pozsonyi kakifantom

Nincs miért szégyenkeznem - vélekedik Martin Macko, a szlovák kakifantom.

Ártatlannak vallotta magát csütörtökön a bíróság előtt az a 25 éves férfi, aki tavaly ürülékkel kent be több járókelőt a szlovák főváros, Pozsony utcáin. Martin Mackót 2015 novemberében fogták el a hatóságok. A férfi tárgyalásán szemtől szemben találkozhatott az áldozataival.

Négyből hárman felismerték Mackót, aki ennek ellenére tagadja a vádakat, és ártatlannak vallja magát - írja a Paraméter. A 25 éves férfi ártatlansága mellett apja, Pavol Macko tábornok is kitart. Martin azt állítja, a rendőrség rákényszerítette, hogy vállalja magára a történteket .

„A szembesítés során úgy játszottam el, hogy hitelesnek tűnjön. Így a kárvallottaknak azt mondtam, hogy szégyellem magam és egy disznó vagyok. Fejben azonban azt gondoltam, hogy nincs miért szégyenkeznem, hiszen csak egy egyszerű szerencsétlen vagyok, akinek tűrnie kell az élet lincselését" - magyarázta.

Peter Vacok volt nyomozó a Novy Cas szlovák lapnak azt mondta, gyakran előfordul, hogy a gyanúsítottak ártatlannak vallják magukat. Mackón valószínűleg nem segít az sem, hogy megváltoztatta a korábbi vallomását. - A bíróság főleg a felismerés alapján dönt - jegyzi meg Vacok, aki szerint ha az áldozatok felismerik őt, senki sem segíthet rajta.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.