Árokrészegen hadakozott a mikrofonnal Johnny Depp

„Ez a legfurcsább mikrofon, amelyet életemben láttam” – kezdte a színész Hollywood Film Awards péntek esti ceremóniáján, amelyen a legjobb dokumentumfilmnek járó díjat mutatta be.

Depp láthatóan nem volt józan, alig állt a lábán, a szövegét is elfelejtette. A rendhagyóra sikerült beszédét a következővel zárta: „Ez egyike azoknak az estéknek”. A három Oscarra jelölt, 2008-ban Golden-Globe-ot nyert színészóriásnak remekül sikerült időzítenie a berúgást. A Hollywood Film Awards gáláját a CBS csatorna első alkalommal közvetítette élőben.

A Hollywoodi Awardsot 1997-ben alapította Carlos de Abreu ismert író és filmipari marketingszakember feleségével, a modell Janice Penningtonnal együtt, azonban a díjátadó gálák eddig szigorúan televíziós közvetítés nélkül zajlottak.

A ceremónián olyan alkotásokat díjaznak, amelyek nagy esélyesei lehetnek az év végén induló díjszezonnak. A Hollywood Awards különlegessége, hogy a díjazott filmeket sokszor még be sem mutatták. jelölt filmek, és meghatározott díjkategóriák sincsenek. A 18 díjat egy titkos tanács ítéli oda, amely 12 filmipari szereplőből áll. 2003-ban Deppet – az Ollókezű Edward, a Halott ember, a Donnie Brasco és az abban az évben útnak indított A Karib-tenger kalózai franchise főszereplőjét – Az év színésze díjjal jutalmazták.

Idén a legjobb filmnek járó díjat a Holtodiglan nyerte, Benedict Cumberbatch vihette haza a legjobb színésznek járó díjat a The Imitation Game című filmben nyújtott alakításáért, és a film rendezőjét, a norvég Morten Tyldumot és mellékszereplőként Keira Knigthleyt is díjazták.

A legjobb női főszereplőnek járó szobrocskát Julianne Moore kapta a Still Alice című filmben nyújtott alakításáért. Robert Duvall pedig A bíró című filmért elnyerte a legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjat. Michael Keatont életműdíjjal jutalmazták.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.