Arkan katonája ölt Csepelen?

A rettegett Szerb Önkéntes Gárda tagja volt a délszláv háború idején a csepeli gyilkos.

Rendőrségi források szerint Arkán tigrisei között harcolt a délszláv háborúban az a – Szerbia budapesti nagykövetségének közlése szerint nem szerb, hanem macedón – férfi, aki a nyomozás eddigi adatai szerint megölt négy embert az elmúlt hetekben Csepelen.

Arkan kapitány és tigrisei
FILE PHOTO 21OCT95 - Serb warlord Zeljko Raznatovic, known as Arkan (R), who is wanted by an international tribunal for alleged war crimes, was shot dead January 15, the independent news agency Beta said. "Arkan, who was shot and seriously wounded in the Intercontinental Hotel this evening, died on the way to the hospital," the Belgrade agency said, quoting doctors from Belgrade Emergency Centre. Arkan is seen reviewing his "Serbian Tigers" troops in Prijedor, north-west Bosnia. JDP

Elvileg már radikális múltja miatt is felkelthette maga iránt több hazai biztonsági szolgálat érdeklődését. Minden jel szerint azonban ő volt a közös pont azokban a nyomozásokban, amelyeket a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) indított áldozatai rejtélyes eltűnése miatt. A vesztét végül az okozta, hogy ötödik áldozata kiszabadult és értesítette a rendőrséget.

Arkan kapitány (valójában Željko Raznatovic) tigrisei, azaz a Szerb Önkéntes Gárda a délszláv háború rettegett, kegyetlen félkatonai szervezete volt. Horvátországban és Boszniában gyilkolták és tartották rettegésben a nem szerb civileket. Az egységet 1995-ben oszlatták fel, az embereit vaskézzel irányító "kapitányt" pedig 2000-ben a belgrádi Intercontinental szállodában három lövéssel ölték meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.