Áramtalanítani kell a Keletit

Műszaki hiba és munkálatok miatt a Budapest-Újszász-Szolnok, illetve a Budapest-Gödöllő-Hatvan vasútvonalakon késnek az elővárosi vonatok - közölte a Mávinform csütörtökön az MTI-vel.
A tájékoztatás szerint a Keletiből induló, illetve oda érkező szolnoki és hatvani elővárosi vonatoknál akár 40-50 perces késésekkel kell számolni.

A késéseket az okozza, hogy munkálatokat végeznek az úgynevezett Százlábú híd alatti vasúti felsővezeték-rendszeren és hogy egy, a Keleti pályaudvarra érkező személyvonat áramszedője megsérült, letörött. A pályaudvar felsővezeték tartozékai is megrongálódtak, emiatt a teljes helyreállításhoz az egész Keleti pályaudvart áramtalanítani kell. Ezt üzemzárás után, az éjszakai órákban végzik el, addig az érintett vonalakon a korábbinál nagyobb késésekre kell számítaniuk az utasoknak.

A nagyobb késések elkerülése érdekében néhány Budapest-Sülysáp-Budapest közötti személyvonat kimarad a menetrendből. Helyettük a vasúttársaság a csaknem ugyanakkor induló szolnoki zónázó vonatokat ajánlotta, amelyek most minden állomáson és megállóhelyen megállnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.