Árammal ártalmatlaníthatták a lövöldöző túszejtőt

Feltehetőleg kilőhető elektródákba vezetett kis erősségű, nagy feszültségű árammal hatástalanították a Terrorelhárítási Központ munkatársai azt a 35 éves csepeli férfit, aki csütörtökön Szigetszentmiklóson rövid időre túszul ejtette válófélben lévő feleségét, annak barátját pedig több lövéssel megsebesítette.

A túszejtés csütörtök reggel Szigetszentmiklós külterületén történt – közölte a Police.hu. A 35 éves csepeli férfi eddig tisztázatlan előzmények után, sportlövőként engedéllyel tartott fegyverével több lövést adott le a feleségére és egy, a nő társaságában lévő 28 éves férfira. Az asszony nem sérült meg, a férfi kezét azonban több lövés is érte, miután a mentők kórházba szállították, azonnal meg kellett műteni.

Miközben célzott lövéseket adott le a férfira, a támadó megragadta a feleségét, és közölte, hogy „márpedig ő itt marad mellette”. A házaspár már közel öt éve válik, a viszonyok – mint azt a fegyveres affér is sejteni engedi – finoman szólva is elmérgesedtek az évek alatt. A férfi végül nem bántotta az asszonyt.

A helyszínre érkezett szigetszentmiklósi rendőröknek azonban nem sikerült rábeszélniük, hogy adja meg magát. Folyamatosan kapcsolatban állt a rendőrökkel, de az utasításaiknak nem engedelmeskedett. Mivel fegyvere volt, a helyi rendőrök a TEK segítségét kérték. Nekik sikerült elérniük, hogy a férfi kissé eltávolodjon a feleségétől, és ne szegezze se rá, se a rendőrökre a fegyverét.

A kommandósok végül – ahogy a TEK közleményében fogalmazott – egy „nem halálos fegyverrel” ártalmatlanították a túszejtőt. A nem halálos fegyverről a TEK nem kívánt részleteket elárulni, szakértők szerint azonban nagy valószínűséggel a kommandósok számára átalakított, kilőhető elektródákba vezetett kis erősségű, nagy feszültségű árammal működő speciális elektromos sokkolóról lehet szó.

A Nol.hu információja szerint a lövöldöző sportlövőt őrizetbe vették és holnap 11 órakor viszik a nyomozási bíró elé, aki dönt majd az emberölés kísérletével gyanúsított férfi előzetes letartóztatásáról.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.