Apja vihette haza az utcán hagyott kisbabát

Az édesapja vitte haza azt a 20 hónapos kisfiút, akit szerda hajnalban talált meg egy arra járó autós Budapesten egy Rottenbiller utcai ház előtt. A gyermeket feltehetően az anyja hagyta a TAJ kártyájával, így tudták beazonosítani a kicsit.

A gyermeket a Péterfy Sándor utcai kórházba vitte az a férfi, aki rátalált. Az intézmény vezetői értesítették a rendőrséget és a gyermekjóléti szolgálatot, a TAJ kártya alapján pedig gyorsan megtalálták a szülőket – írja a Blikk.

Boros Gábor, a Péterfy Sándor kórház főorvosa elmondta, hogy a gyermekjóléti szolgálat döntése alapján adták át a kisfiút az apjának, vagyis annak a szülőnek, aki nem veszélyeztette a babát, akinél feltehetően biztonságban lesz.

– Megtudtuk, hogy eddig semmi probléma nem volt a családdal; most vizsgálják, mi vihette rá az anyát arra, hogy magára hagyja gyermekét – mondta el a lapnak Kopácsi Judit, a szolgálat szakmai vezetője.

Azt biztosan lehet tudni, hogy a kicsi nem abban a házban lakik, amely előtt hagyták, a lap információi szerint az anya a szomszédos kerületi Lovag utcából tolta el a babát éjszaka. A gyermeknek nem esett bántódása.

A rendőrség kiskorú veszélyeztetése miatt indított eljárást.

Almássy Kitti klinikai szakpszichológus a körülmények pontos ismerete nélkül is úgy véli, éretlen személyiségre vall egy ekkora gyermek magára hagyása.

A szakember szerint azért jellemzőbb a gyerek magára hagyása ahelyett, hogy a szülő beadná valamelyik nevelő intézetbe, ahol segítenek rajta, mert különben szembe kellene néznie azzal, hogy lemond a gyermekről. – Ezáltal be kell vallania a kudarcot mások előtt – ismertette az eset lélektani hátterét a Blikknek a szakértő.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.