Apja nyomdokaiba lépett Schumacher fia

A mindössze 15 esztendős Mick második helyen végzett a junior gokart-világbajnokságon a hétvégén. Schumacher fia nem éri be a dobogó második fokával, legközelebb győzni szeretne. Apja éppen ennyi idős volt, amikor német bajnoki címet szerzett.

A Franciaországban rendezett FIA CIK KF-Junior versenyen a brit Ahmed Enaam diadalmaskodott, míg a második helyet Michael Schumacher fia - a Mick Junior álnéven versenyző - Mick szerezte meg.

A Bild magazin fotói szerint a 15 éves fiú nagyon örült az első komolyabb sikerének, ám a lapnak elmondta, a célja egyértelműen az, hogy legközelebb ő legyen a világbajnok. Mick amúgy öt selejtezőfutamot is megnyert, a döntőben az első sorból indulhatott 201-es rajszámú gokartja, ám végül Ahmedet nem sikerült legyőznie.

Michael Schumacher szintén gokarttal kezdte a pályafutását, 1984-ben, szintén 15 évesen német junior bajnoki címet, a következő évben már a junior világbajnokság második helyezést szerzett. 1986-ban pedig már a felnőttek között versenyzett és harmadik helyen végzett a német felnőtt gokart bajnokságban és a felnőtt Európa-bajnokságban. 1987-ben egyszerre lett német bajnok és Európa-bajnok is. Ha az alma nem esett messze a fájától, akkor Mick-re bizony fényes karrier vár...

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.