"Most megdöglesz!" - az anyja szeme láttára akarta megölni az apját

Ma tartották az első tárgyalást annak a nőnek az ügyében, aki 2013-ban késsel támadt apjára üllői házukban. A jelenetet az anya is végignézte, de nem mert közbeavatkozni.

Az akkor 27 éves vádlott, G. V. szüleivel, G. Sándorral és G. Sándornéval élt egy háztartásban egy üllői családi házban. A nő és szülei viszonya tavaly januárban erősen megromlott, részint korábbi sérelmek, részint megélhetési gondok miatt.

Az otthoni puskaporos hangulat odáig fokozódott, hogy január 14-én G.V. összeveszett az édesanyjával a háztartás fenntartásával kapcsolatos hiányosságok miatt és kést fogott rá. A támadást a nő éppen ott tartózkodó barátnője, E. Andrea akadályozta meg, ő vette ki a kést a dühöngő nő kezéből. Még azon a napon, délután öt körül G.V. bicskával hasba szúrta saját magát. A seb miatt kórházba került, ahonnan saját felelősségére távozott és hazautazott.

G. Sándorné, amikor értesült arról, hogy lánya hazafelé tart, összecsomagolt és elmenekült a házból. Az éjszakát Budapesten töltötte egy ismerősénél. Az asszony másnap, azaz január 15-én meglátogatta kórházi kezelés alatt álló férjét, aki meggyőzte, hogy ne menjen vissza Üllőre. A monori buszpályaudvaron töltött éjszaka után az anya mégis hazament másnap. A lányát, E. Andrea társaságában otthon találta.

A rossz idegállapotban lévő G.V. rátámadt az anyjára, kezéből kitépte a táskát és épp a földre akarta lökni, amikor a barátnő megint közbeavatkozott. G. Sándorné ismét arra kényszerült, hogy elmeneküljön az otthonából, ám ezúttal egyenesen a rendőrségre ment. Az egyenruhások ki is mentek a házhoz, ám mivel nem történt tettlegesség, nem intézkedtek.

Az anya nem akarta újra megkockáztatni, hogy lánya bántalmazza, ezért az utcán várta meg a férjét, aki az incidens miatt félbeszakította kezelését és hazautazott. A házba, ahonnan E. Andreát akkor már elzavarta a barátnője, a házaspár együtt ment be. Lányuk, mikor meglátta őket, dührohamot kapott és azzal fenyegetőzött, hogy mindkettejüket megöli, ha nem tűnnek el azonnal. Az apa nem „fogadott szót" és bement a nappaliba, mire G.V. kirohant a konyhába és magához vett egy kést, majd odalépett a férfihoz „Most megdöglesz!" felkiáltással. G. Sándort a lánya a kanapéra lökte, a kést marokra fogta, majd legalább 4 alkalommal halántékon és homlokon, majd háromszor mellkason szúrta az apját.

Ezután G.V. kiszaladt a nappaliból, majd egy utazótáskával a hátán és egy gurulós táskával a kezében elhagyta a házat és busszal Monorra utazott. Az édesapja túlélte a támadást.

Mindezt G. Sándorné végignézte, de nem mert közbeavatkozni, mivel a lány őt is megfenyegette, hogy megöli.

Az anya 16.32-kor hívta a mentőket, majd 16.40-kor bejelentést tett a Monori Rendőrkapitányságon – írja közleményében a Budapest Környéki Törvényszék. A rendőrség gyilkossági kísérlet miatt indított nyomozást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.