Saját anyatejével tartotta magát életben az erdőben eltévedt nő

A huszonkilenc éves Susan O'Brian huszonnégy órára tűnt el az új-zélandi Rimutaka erdőben. A kétgyermekes anya a saját melléből nyert anyatejjel táplálkozott, és sárral borította be testét, hogy megvédje magát a kihűléstől.

Az új-zélandi nő rossz irányba futott az Xterra versenyen, és eltévedt az erdőben. A hatóságok azonnal a keresésére indultak, amikor észlelték, hogy a kétgyermekes anya nem érte el a verseny célvonalát vasárnap reggel.

A nőt huszonnégy órával eltűnése után, hétfőn sikerült megtalálnia a keresőhelikoptereknek. A szívós asszony az New Zeland Herald szerint egy lyukat ásott magának az erdőben, és sárral borította be magát éjszakára, hogy így melegen tartsa magát. Hogy ne gyengüljön le, anyatejet ivott.

Susant az orvosok megvizsgálták, és a történtekhez képest nagyon jó állapotban van. A nő első dolga az volt, hogy megetesse 8 hónapos kislányát.

Susan O'Brian bevallotta, nem túl jó a tájékozódó képessége, és miután eltévedt az erdőben, azt gondolta, meg fog halni.

Szakértők szerint a nő a legjobbat tette magának azzal, hogy megfejte a mellét, és megitta az anyatejét: „Ez a legjobb étel, nem is kaphatott volna jobbat, benne van minden" – mondta az egyik szakértő, aki szerint az anyatejjel az élethez juthatunk hozzá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.