Angelina Jolie visszavonul

A 39 éves színésznő állítása szerint sosem érezte magát igazán jól a kamerák előtt.

Nem vállal többet színészi feladatot Angelina Jolie. Az Oscar-díjas színésznő az új, Unbroken című filmjének promóciós körútján jelentette be döntését a Du Jour magazinnak adott interjújában.

Jolie a Du Jour magazinnak adott interjújában beszélt arról, hogy végleg felhagy a színészettel és innentől kizárólag rendezőként szeretne dolgozni. Már hónapokkal ezelőtt beszélt róla, hogy a Kleopátra lesz az utolsó film, amelyben szerepet vállal, de ezúttal úgy tűnik,a döntése tényleg végleges - írja a Guardian.

Jolie és a rajongók az Unbroken sydney-i világpremierjén. Selfie igen, filmszerep nem
Jolie és a rajongók az Unbroken sydney-i világpremierjén. Selfie igen, filmszerep nem
Jason Reed / Reuters

A helyzetet azzal indokolta, hogy a jövőben inkább a rendezésre és az írásra kíván koncentrálni – azt pedig, hogy a figyelem középpontjában kellett élnie, egyáltalán nem élvezte. Bevallása szerinte sosem érezte magát jól színészként, nem szeret a kameráknak játszani. Sosem gondolta volna korábban, hogy rendezhet, de úgy tűnik, hogy megnyílt előtte egy új karrier lehetősége. Első rendezése a kritika által hűvösen fogadott, ám Budapesten forgatott A vér és méz földjén volt, melyet bosnyák színészekkel készített el. Második rendezésének, az Unbroken című sportdrámának a forgatókönyvét Joel és Ethan Coen jegyzi. „Korábban sosem hittem, hogy tudnék rendezni, de amióta ezt csinálom, sokkal boldogabb vagyok” – mondta el a színésznő, akinek új filmjét a jövő évi Oscar-szezon nagy esélyeseként emlegetik.

A december végén mozikba kerülő Unbroken Louis Zamperin, egy olasz származású amerikai olimpikon futó történetét dolgozza fel. A férfi a második világháborúban repülőgép-balesetet szenvedett és két társával együtt negyvenhét napon keresztül hánykolódott az óceánon egy tutajon. A szerencsétlenség áldozatai aztán japán hadifogságba kerültek, ahol durva fizikai és lelki kínzásokon mentek keresztül, Zamperin azonban ezt is túlélte.

Jolie az utolsó főszerepét, a Kleopátra szuperprodukciót jövő júniusban kezdi el forgatni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.