Ámokfutás Görögországban - ketten meghaltak

Egy görög férfi vadászfegyverével lelőtt egy házaspárt és megsebesített két másik személyt, majd órákon át lövöldözött házából vasárnapra virradó éjjel. A rendőrségnek végül sikerült lefegyvereznie őt.

A 68 éves férfi a közép-görögországi Raches településen - egy évek óta tartó földvita miatt - lelőtt egy házaspárt, ezután lőfegyverével és egy késsel megsebesített két további személyt, akiknek semmi közük nem volt a perpatvarhoz. Az ámokfutó ezután elbarikádozta magát a házában, majd egész éjszaka lövöldözött.

A helyi rendőrségnek Athénból küldtek erősítést, többek közt egy pszichológust, aki megpróbált tárgyalni a  férfival. Az ámokfutó azonban nem volt hajlandó megadnia magát, végül mégis elhagyta házát - szemtanúk beszámolója szerint - és "továbbra is vadul tüzelt". Egy rendőrségi szóvivő szerint  "beszámíthatatlan volt". Végül a nyomába eredő rendőröknek sikerült könnyebben megsebesíteni és lefegyverezni a férfit.

Hivatalos források szerint egyik sebesült sincs életveszélyben.

A helyi rádió szerint a tettes és a lelőtt házaspár - a férfi 55, az asszony 53 éves volt - évek óta vitában állt egy földterület tulajdonjoga miatt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.