Cápatámadás az ausztrál vizekben

Egy 32 éves férfi egyedül búvárkodott, amikor egy cápa megtámadta Ausztrália nyugati partvidékén. A sérüléseket nem élte túl. Ez már a második halálos támadás az elmúlt 12 nap során.

Az áldozatról mindössze annyit tudni, hogy amerikai és hogy 32 éves volt - a nevét és a szülővárosát nem árulták el. A férfi a BBC értesülései szerint egyedül búvárkodott a Perthtől húsz kilométerre nyugatra fekvő Rottnest Islandnél szombaton, amikor a cápa megtámadta.

A fisherman holds the shark which was identified by an Egyptian diver as the shark which attacked four tourists in the Red Sea resort of Sharm el-Sheikh December 2, 2010. The killer shark was caught off the resort a day after it mauled the tourists on Wednesday, Egypt's Environment Ministry quoted to RIA Novosti. RIA Novosti also reported that the Egyptian diver, who rescued one of the tourists, identified the shark by recognizing the predator's damaged fin. Authorities will investigate further to confirm that this particular shark was responsible for the attacks. REUTERS/Stringer (EGYPT - Tags: ANIMALS SPORT DIVING DISASTER TRAVEL IMAGES OF THE DAY)

A cápatámadások állítólag gyakoribbak, amikor felhős, borult az ég, és a rendőrségi beszámoló szerint a támadás napján épp ilyen idő volt. Az ország nyugati partján tizenkét napon belül ez volt a második halálos cápatámadás.

Október 10-én egy 64 éves üzletember, Bryn Martin tűnt el az ausztrál vizekben. Utoljára a parttól 350 méterre látták, később pedig már csak a fürdőnadrágját találták meg a tengerfenéken. Feltehetően ő is cápatámadás áldozata lett.

A napokban Amerikában is emberre támadt egy cápa. Oregon állam partjainál egy szörfös, Bobby Gumm találta szembe magát egy példánnyal - azonban ő azon szerencsések közé tartozik, akik túlélték a szerencsétlen találkozást. A Daily Mail beszámolója szerint a fiatalember ép bőrrel megúszta az egészet, csak a szörfdeszkája sínylette meg a dolgot, abból harapott ki ugyanis egy jókora darabot az állat.

"Féltettem az életemet. Még sohasem láttam ehhez foghatót. Mintha a szemtanúja lettem volna egy majdnem-gyilkosságnak." - mondta Mr. Gumm barátja, akivel együtt lovagolták a hullámokat. 

A kutatók állítása szerint a cápa nem akarta felfalni Mr. Gummot, tévedésből haraphatott a deszkába. A nagy fehér cápák ugyanis más tengeri élőlényeket és lazacot szoktak enni. Az embereket ritkán támadják meg, azonban időről időre előfordulnak halálos támadások.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.