Amerikai nőt késelt halálra a londoni ámokfutó

Egy ember meghalt, öten megsebesültek a London belvárosában csütörtökre virradó éjjel történt késelésben, amikor egy szomáliai származású norvég állampolgár támadott a járókelőkre.

A hatóságok tájékoztatása szerint a halálos áldozat egy hatvanas éveiben járó nő, akin már nem tudtak segíteni a Russell ­Square-en történt késelés helyszínére érkező mentők. Az elkövető két nőt és három férfit sebesített még meg – közölte a Scotland Yard. A sebesültek közül hármat délelőtt kiengedtek a kórházból, ketten azonban még ápolásra szorulnak.

A Florida State University közlése szerint a halálos áldozat az egyetem egyik pszichológiaprofesszorának a felesége volt. A házaspár – Darlene Horton és Richard Wagner – csütörtökön akart visszatérni az Egyesült Államokba – írja a USA Today.

Mark Rowley, a Scotland Yard különleges műveletekért felelős felügyelőhelyettese később megerősítette, hogy a tettes norvég állampolgárságú és szomáliai származású férfi, a halálos áldozat amerikai, az öt sebesült pedig brit, amerikai, izraeli és ausztrál állampolgár. A környék, ahol a késelés történt – nem messze a British Museumtól –, közkedvelt a Londonba látogatók körében.
A BBC szerint a tettest sokkolópisztollyal tették ártalmatlanná, emiatt őt is kórházba kellett szállítani. Kihallgatását követően elrendelték a letartóztatását emberölés gyanújával.

A késelő indítékai még nem ismertek, így a terroriizmust sem zárják ki teljesen, de hangsúlyozták, hogy inkább a férfi mentális zavartsága állhat a bűncselekmény hátterében. Mark Rowley közölte, hogy kikérdezték a férfi családtag­jait, házkutatást tartottak nála, ellenőrizték a hátterét, és mindezek alapján egyelőre nem találtak arra utaló jelet, hogy radikalizálódott volna. Az ügyben a gyilkossági csoport nyomoz, de a terrorellenes részleg is a segítségükre van.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.