Alsóörs: eltemették a meggyilkolt rendőrt

Jelen volt Kontrát Károly államtitkár, Hatala József országos rendőrfőkapitány és Veszprém megye rendőri vezetése. Részt vettek a szertartáson Balatonalmádi, Alsóörs, a környező települések és a megye közéleti vezetői, megjelent több országgyűlési képviselő is.

Eltemették a 29 éves Gamauf János rendőrt pénteken Balatonalmádiban; a főtörzsőrmestert augusztus 4-ére virradó éjszaka szolgálata teljesítése közben gyilkolták meg lőfegyverrel Alsóörsön.

A gyászszertartáson több mint ezren vettek részt; családtagok, rokonok, barátok, ismerősök, almádi és alsóörsi lakosok és rendőr kollégák százai kísérték utolsó útjára a tragikus körülmények között meghalt tiszthelyettest. Jelen volt Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, Hatala József altábornagy, országos rendőrfőkapitány, valamint Veszprém megye rendőri vezetése, élükön Bolcsik Zoltán dandártábornokkal, megyei rendőrfőkapitánnyal. Részt vettek a szertartáson Balatonalmádi, Alsóörs, a környező települések és a megye közéleti vezetői, megjelent több országgyűlési képviselő is.

A ravatalnál Csizmadia Gábor ezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság közrendvédelmi igazgatója mondott gyászbeszédet. A főtiszt hangsúlyozta, hogy Gamauf János kitűntetéssel végezte a rendőri iskoláit, szorgalmas és lelkiismeretes ember volt. Kedves, mindig figyelmes kollégaként és kiváló rendőrként ismerték - emlékezett. A sírnál Szabó János alezredes, balatonalmádi rendőrkapitánya búcsúzott el az állomány nevében volt kollégájától, a hivatásának élő, kiválóan szolgáló Gamauf Jánostól. Az almádi kapitányság dolgozói úgy búcsúztak el volt társuktól, hogy mindegyikük egy szál virágot hajított a sírba.

Gamauf Jánost - akit a szolgálat halottjává nyilvánított a belügyminiszter - katonai tiszteletadás mellett, díszszázad jelenlétében és díszsortűz kíséretében helyezték örök nyugalomra.

Gamauf János sírjánál az alsóörsi temetőben
Balatonalmádi, 2010. augusztus 13. Rendőrök tisztelegnek a 29 éves Gamauf János sírjánál, a balatonalmádi református temetőben. A rendőr főtörzsőrmestert augusztus 4-ére virradó éjszaka szolgálata teljesítése közben gyilkolták meg lőfegyverrel Alsóörsön. MTI Fotó: Nagy Lajos
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.