Álmában ölte meg az anyja élettársát

Jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla szerdán azt a férfit, aki 2013 nyarán bosszúból, álmában több mint egy tucat késszúrással meggyilkolta édesanyja élettársát.
A táblabíróság a vádlottat aljas indokból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés, folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértés bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek.

Az ítélőtábla úgy döntött, hogy a férfi a legkorábban huszonöt év letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

A jelenleg 34 éves férfi az édesanyjával és annak élettársával élt egy hódmezővásárhelyi tanyán. Rendszeresek voltak közöttük a veszekedések amiatt, mert a nő fia italozott és nem volt állandó munkahelye. A viták többször is tettlegességig fajultak, előfordult, hogy a vádlott acélbetétes bakanccsal rugdosta meg édesanyját és annak élettársát, aki az asszony védelmére kelt. A férfi 2012 novemberében is megverte őket, mindketten súlyos sérüléseket szenvedtek, kórházba kerültek.

A történtek miatt a vádlott ellen eljárás indult, 2013. július 15-én kapta kézhez az ügyészség vádiratát, amelyben vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozták. A férfi ekkor elhatározta, hogy bosszút áll anyja élettársán.

Az asszony fia kora délután ittasan tért haza, és a konyhában magához vett egy 11 centiméteres pengéjű kést. Bement abba a szobába, ahol édesanyja és annak élettársa aludt, majd több mint egy tucatszor megszúrta a 67 esztendős férfit. Az első szúrásra felébredő sértett próbált védekezni, de a kés elérte a szívét, a tüdejét, a máját és a főverőerét, az áldozat néhány percen belül meghalt. A vádlott édesanyja kimenekült a házból.

A vádlott az eljárás során a bűncselekmények egy részét beismerte, az utolsó szó jogán pedig arra hivatkozott, hogy az áldozat a bűncselekmény idején nem aludt, a köztük kialakult szóváltás miatt szúrta meg többször a férfit.

Gyurisné Komlóssy Éva tanácsvezető bíró az ítélet indoklása során kifejtette, bár az Alkotmánybíróság döntése alapján már nem kötelező a vádlottra - erőszakos többszörös visszaesőként - határozatlan idejű szabadságvesztés kiszabása, az ügy összes körülményét mérlegelve mégis ez szolgálja a büntetési célok elérését.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.