Álmában gyilkolta meg az édesanyja élettársát

Első fokon, nem jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Törvényszék kedden azt a férfit, aki bosszúból több mint egy tucat késszúrással meggyilkolta édesanyjának alvó élettárását.
A törvényszék a vádlottat aljas indokból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés, folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértés bűntettében és más bűncselekményekben erőszakos többszörös visszaesőként mondta ki bűnösnek, és úgy döntött, a férfi legkorábban huszonöt év letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

A jelenleg 32 éves férfi édesanyjával és annak élettársával élt egy hódmezővásárhelyi tanyán. A vádlott és a sértettek között rendszeresek voltak a veszekedések a férfi italozó életmódja és amiatt, hogy nem volt állandó munkahelye. A viták többször is tettlegességig fajultak, előfordult, hogy a vádlott acélbetétes bakanccsal rugdosta meg édesanyját és az asszony védelmére kelő élettársát. 2012 novemberében a vádlott az anyját és az asszony élettársát is megverte, mindketten súlyos sérüléseket szenvedtek, kórházba kerültek.

A történtek miatt a vádlott ellen eljárás indult, 2013. július 15-én kapta kézhez az ügyészség vádiratát, amelyben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozták ellene. A vádlott ekkor elhatározta, bosszút áll anyja élettársán.

A férfi kora délután ittasan tért haza, és a konyhában magához vett egy 11 centis pengéjű kést. A vádlott bement abba a szobába, ahol édesanyja és élettársa aludt, majd több mint egy tucatszor megszúrta a 67 esztendős férfit. Az első szúrásra felébredő sértett próbált védekezni, de a kés elérte a szívét, tüdejét, máját és főverőerét, és az áldozat néhány perc alatt életét vesztette. A történtekre felébredt a vádlott édesanyja, és kimenekült a házból.

A vádlott a bűncselekmények egy részét beismerte, de azt állította, a gyilkosságra nem emlékszik, az utolsó szó jogán pedig hangsúlyozta, mélységesen megbánta tettét.

Az ítélet ellen az ügyészség, illetve a vádlott és védője is fellebbezést jelentett be, így a döntés nem jogerős.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.