Állatok világnapja: sportnap a Rex Állatszigeten

Koncertek, örökbefogadásra váró állatok bemutatkozása és csincsilla-kiállítás várja az érdeklődőket október 1-jén az állatok világnapja (ami egyébként október 4-én van) alkalmából rendezett ingyenes sportnapon a budapesti Rex Állatszigeten.

A nagyszínpadon fellép mások között az Alma együttes, Huzella Péter és a NemAdomFel zenekar. A kisszínpadon az örökbefogadásra váró cicák és kutyák mutatkoznak be, a füves téren flyball, őrző-védő bemutató és kutyakeresés GPS-szel színesíti a programokat. A látogatók megtekinthetik A három kismalac című előadást, láthatnak csincsilla-kiállítást, állatokat simogathatnak és kézműveskedhetnek.

A Magyar Kisállat Fizioterápiás Társaság bemutatja, hogy miképpen lehet fizioterápiával rehabilitálni a sérült kisállatokat.

A rendezvényen a Rex Kutyaotthon Alapítvány megnyitja Macskamentő állomását: az állatok hatalmas külső-belső kifutót kapnak, valamint saját karantént és orvosi rendelőt. Erre a fejlesztésre azért volt szükség, mert annak ellenére, hogy a kutyaotthon elsősorban kutyák mentésére "szakosodott", napi rendszerességgel fogadnak be elárvult kiscicákat is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.