Állatkert lett a veresegyházi medveotthon

Állatkertként működik tovább a veresegyházi medveotthon, mivel néhány hiányosságtól eltekintve megfelel a nemrég hatályba lépett, kormányrendeletben rögzített feltételeknek - közölte Kuli Bálint, az intézmény vezetője.

Az immár veresegyházi állatkertként látogatókat fogadó medvefarmon egyebek mellett további illemhelyeket kell építeni, s egyéb apró változtatásokra is szükség van, hogy minden téren eleget tegyenek az állatkertektől megkövetelteknek - mondta Kuli Bálint. Hozzátette: bár tavaly elgondolkodtak azon, hogy nem szednek belépti díjat, a fenntartási költségek növekedése, illetve a küszöbön álló fejlesztések miatt erről a bevételről nem mondhatnak le.

A tervek között szerepel egyebek mellett az állatkert teljes, 20 hektáros területének bekerítése, egy nagy gólyamentőhely létesítése és egy környezetvédelmi tanösvény építése.  Ez utóbbi ötlet hátterében az állatkerttől bő két kilométerre elhelyezkedő, védett növény- és állatvilággal rendelkező veresegyházi tavak állnak. A három tavat az állatkerttel összekötő tanösvény költségeit az érintett területek "gazdái" közösen fedeznék, mint ahogy ki-ki részt vállalna a munkából is.

Az állatkert vezetője elmondta, a veresegyházi "farmon" jelenleg 3,5 hektár nyújt természetközeli körülményeket a medvéknek, míg a farkasok 1,5 hektáron élnek. A látogatók szürkemarhákat, őzeket és vaddisznókat is láthatnak, de az igazi nagy "attrakció" mindenképpen a gyerekek nagy kedvencének számító gólyák megérkezése lesz.

Magyarország második legnagyobb gólyamentőhelyének létrehozásától várhatóan a látogatottság is növekszik, bár panaszra most sincs ok - tavaly 177 ezren voltak kíváncsiak Veresegyház medvefarmjára.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.