A költségvetés ötödét bukják, de lesz alkoholtilalom

Keralában, a délnyugat-indiai államban 10 éven belül teljes alkoholtilalmat akarnak bevezetni.

A kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy mérsékeljék, majd teljesen száműzzék az alkoholfogyasztást Keralában, ahol az adatok szerint az egy főre jutó alkoholfogyasztás mennyisége több mint nyolc liter évente - írja a BBC.

A lépést az orvosok is sürgetik, mondván a kórházak és a rehabilitációs központok tele vannak alkohollal kapcsolatos betegségektől szenvedő paciensekkel. Oommen Chandy miniszterelnök bejelentette, hogy a következő hónapokban 730 bárt bezárnak, és a vasárnapok mellett a jövőben minden hónap első napján is tilos lesz alkoholt fogyasztani. 

Jövő év elejétől csak és kizárólag a luxusszállodák árusíthatnak szeszesitalokat, évente pedig 10 százalékkal csökkentik majd az állami tulajdonban lévő 338 italbolt számát. A tervek szerint Keralában 10 éven belül teljes alkoholtilalmat vezetnek majd be.

Nem mindenki örül a hírnek. A vállalkozók aggódnak, hogy a tervezett tilalom miatt megcsappan majd a turisták száma, pedig Kerala igen közkedvelt úticél az Indiába érkezők körében. Egyelőre az sem világos, hogy a kormány mivel kívánja pótolni az italkereskedelemből származó bevétel kiesését. Becslések szerint ugyanis a keralai éves költségvetés több mint 20 százalékát tette ki a szeszes italok árusításából befolyt összeg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.