Nem szolgált fel alkoholt, kirúgják

Hithű muzulmán nem fogyaszt és nem is kínál alkoholt – e vallási előírást követte egy amerikai légitársaság, a georgiai székhelyű Express-Jet egyik légiutas-kísérője.

Charee Stanley most azonban az egyenlő munkahelyi bánásmódot felügyelő hatósághoz (EEOC) fordult panaszával, miután munkaadója el akarja bocsátani, mivel a társaság szerint az alkalmazott nem teljesíti megfelelően kötelességeit. A színes bőrű Stanley három évvel ezelőtt kezdett el légiutas-kísérőként dolgozni az Express Jetnél.

Amikor 2013-ban áttért a muzulmán hitre, s elkezdett kendőt viselni, a vallási előírásokról, így az alkohollal kapcsolatos tilalmakról értesítette munkaadóját. A cég az ügyet azzal rendezte el, ha egy utas alkoholt kér, akkor a felszolgálást a most 40 éves Stanley kollégája végzi el – írta a CNN.

A rendszer működött egészen addig, amíg egyik munkatársa feljelentette, hogy a fejkendős Charee megtagadja az alkohol felszolgálását és furcsa írást tartalmazó könyvet (valószínűleg a Koránt – a szerk. megj.) hord magánál. A Stanley-t képviselő ügyvéd, Lena Masri szerint az ügy alapvetően arról szól: senkit sem lehet kényszeríteni, hogy válasszon hivatása és hitének gyakorlása között.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.