Álkirálynő hívta a Katalin hercegnőt kezelő kórházat

Alaposan átverte egy ausztrál kereskedelmi rádióállomás azt a londoni kórházat, ahol Vilmos herceg várandós feleségét kezelik: az adó két munkatársa a brit uralkodónak, illetve Károly trónörökösnek adta ki magát, és így szerzett bennfentes orvosi információkat Katalin hercegnő állapotáról.

A hercegnőt hétfő este óta kezelik a VII. Eduárd királyról elnevezett patinás londoni gyógyintézményben, amely hagyományosan szoros kapcsolatokat ápol a királyi családdal. Katalint a terhesség okozta heveny rosszullétei miatt kellett kórházba szállítani, és egyelőre nincs is szó arról, hogy mikor engedik haza.

Katalin hercegnő
Catherine, Duchess of Cambridge attends the UK premiere of War Horse on the eve of her 30th birthday, at the Odeon Leicester Square cinema in London January 8, 2012 in London, England. REUTERS/Ian Gavan/POOL (BRITAIN - Tags: ENTERTAINMENT SOCIETY PROFILE ROYALS TPX IMAGES OF THE DAY)

Az udvar szóvivője rendre csak annyit közöl napi tájékoztatóin, hogy a brit trón majdani várományosának hitvese jobban érzi magát, és jól reagál a kezelésre, de egyelőre folytatódik kórházi ápolása.

Az ausztrál 2Day FM rádió nem érte be ennyivel. Két riportere felhívta a kórházat, és elhitette a személyzettel, hogy II. Erzsébet királynő, Vilmos herceg nagymamája, illetve Károly walesi herceg, a brit trón első számú várományosa, Vilmos édesapja van személyesen a vonalban. A hívókat tovább is kapcsolták a hercegnőt kezelő osztályra, ahol az egyik ápolónő röviden, de részletesen beszámolt Katalin állapotáról.

Hamar kiderült azonban, hogy a telefonhívás nem a London nyugati határában emelkedő windsori uralkodói rezidenciáról, hanem 17 ezer kilométerrel távolabbról, Sydneyből érkezett.

A kórház szerdán mélységes sajnálkozásának adott hangot amiatt, hogy bedőlt az átverésnek. John Lofthouse, a kórház vezérigazgatója "ostoba ugratásnak" minősítette és elítélte a történteket.

A hivatalos tájékoztatás szerint Vilmos herceg felesége a hyperemesis gravidarum nevű tünetegyüttestől szenved. Ez a brit lapokban megjelent orvosi szakvélemények szerint sokkal ritkább, ugyanakkor sokkal hevesebb tünetekkel is jár, mint a terhesség korai szakaszára jellemző "normál" rosszullétek, és azért igényel minden esetben kórházi kezelést, mert orvosi ellátás nélkül fennáll a várandós kismama kiszáradásának vagy kóros fogyásának kockázata.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.