Alig tudták megfékezni a reptéren balhézó férfit

Gyorsított eljárásban ítéltek el egy 44 éves horvát férfit, aki a Liszt Ferenc Repülőtéren inzultálta az utasokat, majd rátámadt egy rendőrre.

A horvát állampolgár február 26-án a hajnali órákban a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2/B Termináljában kiabált és inzultálta, zavarta az ott tartózkodó utasokat, ezért vele szemben rendőri intézkedésre került sor. Az intézkedő rendőrök a férfit felszólították, hogy kövesse őket a rendőrségi irodába.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a férfi kezdetben engedelmességet tanúsított, kísérése közben azonban váratlanul a mellette haladó egyik rendőrhöz lépett, és megpróbálta két kézzel meglökni őt a mellkasánál.

"A rendőr időben észlelte a támadó mozdulatot, ami elől így ki tudott térni, hárította a támadást, majd járőrtársa segítségével megbilincselték a férfit".

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a férfit hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyorsított eljárásban még az elkövetés napján, 12 órán belül bíróság elé állította. A bizonyítási eljárás eredményeként a bíróság 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte a férfit, az ítélet végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztették.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.