Áldozatokat szed az áradás Ausztráliában - VIDEÓ

Már három halálos áldozata van Ausztrália északkeleti részén napok óta tartó viharok után kialakult áradásoknak. Az árvíz több ezer házat tett tönkre, több száz ember volt kénytelen elhagyni otthonát és ezrek maradtak áram nélkül, a hadsereg a házak tetejéről menti a lakosságot.

Soha nem tapasztaltak ilyen mértékű árvizet az Oswald trópusi ciklon által leginkább sújtott településen, Bundabergben, ahol több mint ezer ház rongálódott meg, és ezrek maradtak áram nélkül. Bundaberg környékén hat tornádó alakult ki. A forgószelek fákat döntöttek ki, villamosvezetékeket rongáltak meg és házakat tettek lakhatatlanná.

Az áradás már három halálos áldozatot követet: egy 81 éves férfi kikötött vitorlását elsodorta a viharos szél, egy 27 éves férfit teherhajóról sodort le a vihar és a harmadik áldozat motorkerékpárjával szenvedett halálos balesetet az időjárás miatt.

Bargara és Burnett Heads városokat katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánították, és az előrejelzések szerint nem kizárt, hogy a térségben újabb tornádók alakulnak ki.

A helyenként 140 kilométer/órás erősségű széllel tomboló viharok és felhőszakadások második hete teszik próbára Ausztrália északkeleti részének lakosait. A vihar Queenslandből a délebbre eső Új-Dél-Wales tartomány felé közeledik, és Sydneyt is súlyos esőzések fenyegetik az előrejelzések szerint.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.