Álbrókerek áldozatait keresi a rendőrség

Külföldi bankszámlákra utaltattak át különböző összegeket egy cég nevében ismeretlenek magas hozamot ígérve 2011 és 2015 között, de a pénznek nyoma veszett. A rendőrség károsultak jelentkezését várja - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivője pénteken az MTI-vel.

Beluzsárné Belicza Andrea elmondta: a főkapitányság gazdaságvédelmi osztályának adatai szerint az egyelőre ismeretlen tettesek 2011 januárjától 2015 januárjáig a Goldstein Brokers Ltd. nevében úgynevezett Forex befektetési szerződést kötöttek, amelynek alapján a sértettek különböző összegeket fizettek be külföldi bankszámlákra befektetési céllal.

Az érintettek ezeket a pénzeket később sem kivenni, sem visszaszerezni nem tudták, így a csalók az eddig kihallgatott embereknek több mint 100 millió forintnyi kárt okoztak - tette hozzá a szóvivő.

A nyomozás eddigi adatai alapján feltehető, hogy jelentősen bővülhet a sértetti kör, ezért a PMRFK kéri azoknak a jelentkezését, akiket hasonló módon károsítottak meg ismeretlenek. Munkaidőn kívül a 06-1-236-28-83-as telefonszámon, munkaidőben a 06-1-443-58-00/30-662- es melléken vagy az ismert segélyhívókon fogadják a bejelentéseket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.