Álbombával fenyegetőzött a rabló - két és fél év börtönt kapott

A Tatabányai Törvényszék 2 év és 6 hónap szabadságvesztésre ítélte szerdán a 43 éves I-H. J.-t, aki egy álbombával sikertelenül próbált meg kirabolni egy pénzváltót 2012 augusztusában. Az ítélet nem jogerős - tájékoztatta a törvényszék sajtótitkára az MTI-t.

Majorosné Köck Ildikó elmondta, a férfi a pénzváltótól megkérdezte, hogy hány euró van a kasszában, majd egy távirati űrlapot vett elő, melyre előre felírta, hogy 2 kilogramm ipari robbanóanyag van a táskájában, amit felrobbant, ha nem kapja meg a pénzt, közben a zsebéből egy távirányítót vett elő.

Az alkalmazott a felhívásra nem válaszolt, jelzett a pánikriasztóval, és a férfit a biztonsági őr a helyszín közelében elfogta. A táskában egy könyv volt, amelyet az elkövető piros fóliába tekert, majd szalaggal körbefogta és hozzáragasztott egy fekete autóhőmérőt is. A szakértők szerint az eszközök alkalmasak voltak arra, hogy  robbanószer látszatát keltsék.

A sajtótitkár elmondta, a pénzváltóban a cselekmény elkövetésekor 11 millió forint volt. Az összeg miatt a cselekmény jelentős értékre elkövetett rablás kísérletének minősült, melynek törvény szerint kiszabható büntetési tétele 10-15 évig terjedő szabadságvesztés.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.