Ál-régiségkereskedők loptak Debrecenben

Több debreceni lakásba is becsöngetett az a férfi és az a nő, akit február 24-én Budapesten vettek őrizetbe a debreceni nyomozók.

2015. július 28-án érkezett bejelentés a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságra. Egy nő arról számolt be, hogy egy gyanús férfi és egy nő régiségvásárlás ürügyén csengetett be debreceni otthonába. A nő beengedte őket és megmutatta nekik egyik antik bútorát és ékszereit. Szerződést is aláírt a pár férfi tagjával, valamint odaadta arany ékszereit. A nőnek azonban feltűnt, hogy a pár furcsán viselkedik, így visszakérte az ékszereket. Ezután a pár sietősen távozott a társasházból. 

A rendőrök a helyszínen kiderítették, hogy a „régiségkereskedők” aznap egy körül becsengettek egy közeli lépcsőházban élő 87 éves férfi lakásába is. Ő is beengedte őket, hogy megtekintsék régiségeit, azonban elterelték a figyelmét és készpénzt, és arany ékszereket vittek el tőle. Fél háromkor már egy harmadik lakásban, egy másik közelben lakó nőnél jártak. Onnan azonban nem vittek el semmit. 

A debreceni nyomozók a beszerzett adatok és kapott személyleírások alapján 2016. február 24-én budapesti otthonában elfogták D. Bernadettet. Előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását. A nő társa, K. József jelenleg hasonló bűncselekmény elkövetése miatt előzetes letartóztatásban van.

A Debreceni Rendőrkapitányság kifosztás és csalás kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást a budapesti lakosok ellen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.