Ál-állatorvos lebukása

Álorvos állategészségügyi ellenőrzést színlelve akart másfél millió forintot kicsalni egy szakolyi gazdálkodótól; a 21 éves csalót és a bűncselekmény elkövetésében közreműködő 26 éves társát a gazda jelzése alapján elfogták.

A szarvasmarha-tenyésztéssel foglalkozó szakolyi gazdálkodót szombat délelőtt kereste fel tanyáján két fehér köpenyes fiatal, akik „Állategészségügy" feliratú és vöröskeresztes matricával ellátott gépkocsival érkeztek - mondta Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője.

A százados tájékoztatása szerint a két férfi azt közölte, hogy lakossági bejelentésre, ellenőrzés céljából érkeztek, s rövid nézelődés után jegyzőkönyv felvételét helyezték kilátásba, mert „hiányosságokat tapasztaltak". A két ismeretlen hozzáfűzte, hogy másfél millió forintért hajlandók eltekinteni a feljelentéstől.

A 62 éves gazdának gyanúsak, lettek. Harmadára alkudta le a kért összeget, és délutánra beszélt meg találkozót a pénz átadására. Amint elmente a két ember, értesítette a rendőröket.

A riasztott nyírbátori nyomozók rejtett videokamerával felvették a pénzért visszatért asszisztens és a gazda beszélgetését, majd előállították a csalókat.

A két balkányi lakos ellen eljárás indult, a gépkocsijukon használt, megtévesztő feliratért is felelősségre vonják őket.

A szóvivő megjegyezte, a jogtalan címhasználat szabálysértésnek számít, ötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható, a csalásért pedig három évig terjedő szabadságvesztést kaphatnak.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.