Aktivisták szállták meg a BP londoni töltőállomásait

A Greenpeace aktivistái eddig 20 töltőállomást foglaltak el. Az akció szervezői azt tervezik, a BP összes londoni kútján gátolják majd az üzemanyag-ellátást.

A Greenpeace környezetvédelmi csoport aktivistái megszállták kedden a Mexikói-öbölbeli olajkatasztrófáért felelős BP több londoni töltőállomását. Az aktivisták eltávolították a biztonsági berendezéseket, megakadályozva ezzel a töltőállomások üzemelését. Újbóli megnyitásukra csak azt követően kerülhet sor, ha ismét biztonságosan működhetnek Az aktivisták cselekedetükkel környezetbarátabb politika folytatására akarják rábírni a vállalatot.

Az akció szervezői szerint a BP összes londoni kútján gátolják az üzemanyag-ellátást. A vállalat úgy tájékoztatott, hogy 20 töltőállomást szálltak meg.

A Greenpeace a vállalati vezérigazgató távozásának híréhez, valamint a cég második negyedéves - rekordösszegű veszteséget elkönyvelő - jelentéséhez időzítette a BP által felelőtlennek nevezett akciót.

Állásfoglalásában a Greenpeace úgy fogalmazott, a tiltakozó akcióval a BP új vezérigazgatóját, a Haywardot októbertől felváltó Bob Dudleyt akarták felszólítani, hogy a távozó vezetőtől eltérően tartsa távol magát a nagy kockázatú, környezetvédelmi szempontból káros olajfúrásoktól.

Egy camdeni benzinkúton a tiltakozók a BP logóját lecserélve olyan zöld napraforgót helyeztek el, amely épp elsüllyed az olajtengerben. Az aktivisták transzparensein többek között a "Zárva. Az olaj a múlté" - felirat olvasható. A Greenpeace igazgatója, John Sauven az akció kapcsán azt mondta, ideje, hogy a BP változtasson.

A rendőrség figyelemmel kíséri az eseményeket, de őrizetbe vételre nem került sor.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.