Akiknek semmi keresnivalójuk sincs egy színpadon

A Kennedy Központ díjait azok az előadóművészek kapják, akik az amerikai kultúrára nagy hatást gyakoroltak. Idén a Led Zeppelin, Dustin Hoffman, David Letterman, Natalia Makarova és Buddy Guy blues gitáros is a díjazottak között volt.

"Ma, a hagyományhoz híven, átadjuk a díjakat olyan művészeknek, akiknek semmi keresnivalójuk nincs egy közös színpadon" - ezzel a mondattal vezette fel az estét az amerikai elnök tegnap a Fehér Házban.

Barack Obama a Led Zeppelint díjazta
U.S. President Barack Obama (2nd L) honors 2012 Kennedy Center honorees Led Zeppelin band mates Robert Plant (L), Jimmy Page (2nd R) and John Paul Jones during a ceremony in the East Room of the White House in Washington, December 2, 2012. REUTERS/Jason Reed (UNITED STATES - Tags: POLITICS ENTERTAINMENT)

Az este jó hangulatban telt, Barack Obama többször viccelődött. Azután például, hogy a Led Zepplint méltatta, Natalia Makarova balettáncosról kezdett el beszélni: "Beszéltem a szövegíróimmal, és arra jutottam, nem sok közös van a Led Zeppelinben és a balettben." A bandának egyébként mókásan megköszönte, hogy "viselkednek", és nem szedték szét a Fehér Házat, ellenben jó néhány hotel szobával, amiben megfordultak.

Obama mellett ismert sztárok is köszöntötték a díjazottakat. Tina Fey komikus és Alec Baldwin színész például David Lettermanhez intézett néhány kedves szót, Morgan Freeman Buddy Guy blues gitárost dicsérte, Robert De Niro pedig Dustin Hoffmannt méltatta, az embert, aki szerinte megváltoztatta a színészetet. Jack Black színész, komikus azt mondta, a Led Zeppelin minden idők legnagyobb rock and roll bandája.

A ceremónia végén Nancy és Ann Wilson, a Heart tagjai énekelték el Led Zeppelin Stairway to Heaven című számát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.