Akciófilm élőben: emberrablókat fogtak el Ózdon

Akciófilmbe illő emberrablás, illetve elfogás részleteiről számolt be, és a forrónyomon üldözés iskolapéldájának nevezte az érdi rendőrkapitányság akcióját Papp Péter, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója csütörtöki, Fekete Ferenccel, az érdi rendőrség bűnügyi osztályvezetőjével közösen tartott sajtótájékoztatóján.

Június 2-án este egy százhalombattai parkolóban ismeretlenek autójukba tuszkoltak egy 26 éves helyi autókereskedőt, majd elhajtottak vele. Szabadon engedéséért négymillió forintot követeltek az emberrablás szemtanújától, a sértett barátjától, ellenkező esetben a vállalkozó megölését helyezték kilátásba. A barát azonnal jelentette az esetet az érdi rendőröknek. Egy gyorsan megalakult akciócsoport üldözőbe vette az emberrablókat, akiket Ózdon egy benzinkútnál elfogtak - hangzott el.

Fekete Ferenc, a forrónyomos akciócsoport vezetője elmondta, hogy a rendőrök csak annyit tudtak: a Cs. Zsoltot elrablók két autóval távoztak Százhalombattáról, s telefonkapcsolatot tartanak fenn a baráttal a váltságdíj miatt. Mivel az ilyen esetekben bevethető terrorelhárítók riasztására nem volt idő, az érdiek két autóval az időközben megjelölt M3-as autópálya felé vették az irányt. Hatvannál derült ki, hogy a négymillió forint átadásának helyéül egy ózdi benzinkutat neveztek meg a bűnözők - tette hozzá az osztályvezető.

A lerohanásos elfogás - a sajtótájékoztatón bemutatott, a benzinkút üzletében készült videofelvételek tanúsága szerint - olyan gyors volt, hogy az ott várakozó két emberrablónak nem volt ideje a náluk lévő riasztófegyver, illetve baseball ütő használatára. Fekete Ferenc elmondása szerint a kúttól 200 méterre várakozó másik autóban újabb két férfit fogtak el és újabb támadó eszközöket foglaltak le. Nem sokkal ezután egy, a közelben lévő körforgalomba nagy sebességgel behajtó Ford Mondeóból maga az út közben folyamatosan ütlegelt, sőt, megöléssel fenyegetett százhalombattai vállalkozó zuhant ki, de a Fordban ülő emberrablók kereket oldottak - őket üldözőbe vették az érdi rendőrök.

Az autó beazonosítása után, az ózdi rendőrök közreműködésével és némi szerencsével végül újabb két bűnöző kezére került bilincs Ózdon, illetve Járdánházán - mondta Fekete Ferenc, hozzátéve: reggel 7 órára hat ózdi és Ózd környéki gyanúsítottat fogtak el, akik jelenleg őrizetben vannak. Hetedik, szökésben lévő társukat, a 24 éves H. Zsoltot körözik.
A sajtótájékoztatón bemutatott, lefoglalt támadó eszközök között éles lőfegyverek is voltak.

Papp Péter közölte: az elszámolási vitából fakadó emberrablásért - mivel az valószínűleg bűnszövetségben történt - akár 15 évnyi börtönt is kaphatnak a többségében büntetett előéletű gyanúsítottak. A bűnügyi igazgató hozzátette: az elmúlt három évben évente 135-180 hasonló, főként zsarolásos ügyben indítottak nyomozást, de a „klasszikus" emberrablás szerencsére igen kevés. Tavaly egy ilyen bűncselekmény történt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.