Akármi lesz is, Damura még egy per vár

Bármilyen ítélet születik március 20-án, az egykori sorozatszínésznek néhány héten belül újra bíróság elé kell állnia egy olyan ügyben, melynek sértettje szintén Palácsik Tímea, a vád pedig testi sértés – írja a Blikk.

Létezik egy olyan ügy, amelyről eddig nem sok szó esett, mert ezt az alapügytől elkülönítették. Ebben az ügyben, melyben még egyetlen tárgyalást sem tartottak, Damu Ronadot azzal vádolják, hogy 2010 januárjában megrugdosta Palácsik Tímeát (29), majd az orvosnak közösen azt állították, hogy biciklibaleset történt.

Damu Roland a tárgyalóteremben
Damu Roland (j3) a tárgyalóteremben. Elsőfokú ítélet várható az erőszakos közösüléssel és személyi szabadság megsértésével vádolt sorozatszínész, Damu Roland ügyében a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A tárgyalássorozat személyiségi jogokra, illetve erkölcsi okokra hivatkozva a nyilvánosság kizárásával zajlik. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

- Annyi történt, hogy az elsőfokú ítélethirdetés napján vele szemben hirtelen kiterjesztették a vádat – magyarázta Ruttner György, Damu védője. Bekerült a vádpontok közé, hogy Damu az ügyészség szerint 2009 júniusában bezárta Palácsik Tímeát egy szállodai szobába, valamint hogy 2010 novemberében, azon az ominózus napon, amikor az állítólagos erőszak történt, bántalmazta is a lányt. Ekkor bukkant fel először a „biciklis ügy” is. – A kiterjesztett vádiratot az ügyfelem nem kapta meg, de a bírónőnek nagyon sietős lehetett a dolog, mert  az abban foglalt egyik ügyet elkülönítette, a másik kettőben pedig gyorsan ítéletet hozott, amellyel eljárási szabályt sértett, mivel azok ellen a vádlott nem védekezhetett – mondta a bulvárlapnak az ügyvéd.

Az újabb vádról annyit lehet tudni, hogy testi sértés kísérletéről szól, ami akár két év börtönnel is büntethető. Amikor Damut elvitték a rendőrök, Palácsik azt vallotta nekik, hogy a férfi már korábban is bántalmazta őt, például 2010 januárjában, tíz hónappal az állítólagos nemi erőszak előtt.

- Előfordult, hogy nem volt otthon meleg víz, mire hazaért. Ekkor is nekem jött, és ordított: biztos hajat mostál, te undorító g...ci k...rva. Majd összerugdosott, megütött, és a hasamnak dobott egy másfél literes vizes palackot. Egyszer úgy összerugdosta a lábam, hogy járni sem tudtam. Bekísért a kórházba, közben kérte, mondjuk azt, hogy biciklivel estem el – idézi a Blikk P. Tímea mondatait, melyek Hajdú Péter Frizbi című műsorában hangzottak el.

Ruttner György szerint nincs szó rugdosásról, együtt bicikliztek, és a lány elesett. Az orvosok sem gondolták ezt másképp.  – Ahogyan megromlott köztük a viszony, a hölgy elővette ezeket a régi történeteket – fűzte hozzá Ruttner.

Zamecsnik Péter, Palácsik ügyvédje nem kívánt az új vádról nyilatkozni a bulvárlapnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.