Akár 40 centis hó is lehet a hétvégén

Pénteken késő délelőttől kezdődik a havazás a Dél-Alföldön és a Dél-Dunántúlon, a hétvégén pedig akár 40 centis hó is eshet. Hideg, fagyos, havas hétvégére kell készülni.

Péntek hajnalban a déli határaink mentén már lehet hószállingózás, havazás, majd napközben a hóesés lassan észak felé terjed, éjfélig hozzávetőleg a Nyíregyháza-Zalaegerszeg vonalig várható csapadék. Az északkeleti szél sokfelé megélénkül, északkeleten, illetve pénteken a Dunántúl nyugati felén is megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -10, -18 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken -5, -10 fok között várható.

Szombaton sokfelé valószínű váltakozó intenzitású havazás, vasárnap pedig fokozatosan csökken a hó előfordulása és mennyisége, ekkor legtovább északkeleten számíthatunk hóra. A péntek estétől vasárnap estig kialakuló hóréteg vastagsága – a jelenlegi számítások szerint – Baranya keleti harmadán, az Alföldön lehet a legtöbb, 20-40 cm. A legkevesebb hóra északnyugaton számíthatunk, ott a legtöbb, ami hullhat 2-10 cm között valószínű.

Budapest térségében 10-25 cm-re számíthatunk. Szombaton a megerősödő északi, északkeleti szél a középső országrész kivételével hófúvásokat okozhat. Hóátfúvások még vasárnap is lehetnek.

A jövő hét elején főként a déli területeken újabb havazás lehet, de ennek mennyisége kevesebbnek ígérkezik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.